petek, 28. februar 2014

Odvoz fekalij

Slovenija in ostali deli Evrope zahtevaj urejene kanalizacijske sisteme Ljudje namreč povzročimo ogromno komunalnih odplak, ki jih je potrebno nekam zbirati oziroma varno prenesti preko okolja. Vsaka zgradba mora biti priklopljena na kanalizacijo ali imeti lastno greznico.
odvoz fekalij
Odvoz

Navadno je tako, da imajo bolj urbana področja Slovenije urejeno kanalizacijo, kamor se odtekajo odplake. Splošno pa naj bi imela tako Slovenija kot tudi celotna Evropa slabo urejen kanalizacijski sistem. Predvsem se največje težave pojavljajo ravno vzdrževanja teh sistemov. Odvoz fekalij iz domačih greznc je še toliko bolj nujno potreben. Zakaj?

Navadno morajo lastniki, kjer ni urejena kanalizacija, ustvariti lastno greznico. Iz te je seveda potrebno redno odvažati fekalije. Odvoz fekalij je zaradi tega nujno potrebno odpravilo, ki mora biti opravljeno redno. Kadar greznica ni spraznjena, lahko privede do onesnaženja okolja in posledično veliko kazen s strani države. Fekalije so nevarne za okolje, zato lahko kaj hitro v primeru, da je greznica polna, privede do razlitja. Odvoz fekalij je potrebno naročiti pri strokovnjakih, ki delo opravijo profesionalno. Že pri samem odvozu je potrebno ravnati skrajno previdno, da ne privede do kakršnega koli razlitja.

Velikokrat se zgodi, da fekalije odvažajo posamezniki, ki jih nato razlijejo po travnikih kot gnojilo. To vsekakor ni priporočljivo za okolje ali podtalnico. Lahko pride do velikega onesnaženja in potencialnega ogroćanja zdravja ljudi. Odvoz fekalij mora biti zato kar se da strokovno izveden. V naprostnem primeru vas inšpektorji kršitelje kaznujejo. Vse skupaj pa je le zaradi ohranitve zdravega okolja ter zdravja ljudi. Zato izberite preudarno ter se redno odločajte za praznenje greznic.

Ni komentarjev:

Objavite komentar